Etappes

In 10 etappes gaat het ministerie op onderzoek uit om te werken aan een buitengewoon Alkmaar. Het waakt over de stad en zorgt dat alles volgens Alkmaars karakter verloopt. Vanuit het Ministerie van Alkmaarse Zaken worden handelsmissies opgezet, Alkmaarse export-producten gepromoot, ongevraagd advies gegeven over Alkmaarse zaken en een Alkmaars volkslied ontwikkeld. Kom vooral kijken!

Artboard Created with Sketch.
 • Etappe 1

  De oprichting

  Karavaan richt tijdens Kunst tot de Nacht het Ministerie van Alkmaarse Zaken op. En een oprichting dat betekent feest! Proost met ons mee op deze eerste etappe en sluit aan in onze theatrale parade om en om het Canadaplein.

   

  Datum: 07-09-2018
  Locatie: Canadaplein Alkmaar
 • Etappe 2

  Het Victorieus Vehikel rijdt uit

  Het Ministerie van Alkmaarse Zaken rijdt voor het eerst uit met de propaganda-wagen, ook wel het Victorieus Vehikel genaamd, op zoek naar ministers.

   

   

  Datum: 23-02-2019
  Tijd: 13:00
  Locatie: Steeds in beweging
 • Etappe 3

  Openbare eedaflegging

  De theatrale eedaflegging en ceremoniële benoeming van de ministerraad van Alkmaarse zaken. Kom naar het bordes van het Alkmaarse stadhuis om de splinternieuwe ministerraad aan te moedigen, of juist uit te joelen. Ontdek welke inwoners het tot minister hebben geschopt en welke portefeuille zij gaan bekleden. Wees getuige van de officiële bordesfoto en bemoei je er vooral even mee!

   

   

   

  Datum: 23-03-2019
  Tijd: 13:00
  Locatie: Stadhuis
 • Etappe 4

  Voorproefavond 'Goesting'

  Op deze bijzondere avond krijg je een voorsmaakje van Karavaan 2019. Het Ministerie van Alkmaarse Zaken kan, mag en zal niet ontbreken. Aanwezig zijn? Kijk op karavaan.nl voor meer informatie over Goesting!

   

   

  Datum: 05-04-2019
  Tijd: 19:30
  Locatie: Voormalige drukkerij TMG Media Marconistraat 5
 • Etappe 5

  Ministerraad: Selectie genomineerden export-product

  De ministerraad buigt zich over alle kandidaten voor de verkiezing van het Alkmaarse export-product en selecteert de genomineerden. Tijdens Karavaan worden de genomineerden ten toon gesteld in het Museum van Alkmaarse Zaken in het festivalhart in het Victoriepark. Het Karavaan-publiek kiest de ultieme winnaar: hét Alkmaarse export-product. De PPV (Permanent Presiderend Voorzitter) en PPVV (Permanent Provocerend Vice-Voorzitter) vertrekken daaropvolgend onmiddellijk op internationale handelsmissie om het product te promoten.

  Zend jouw suggestie voor het export-product in via info@ministerievanalkmaarsezaken.nl of bekijk onze ministeriële oproep hier.

   

  Datum: 21-05-2019
 • Etappe 6

  Bekendmaking genomineerden export-product

  Voor de glorieuze bekendmaking van de genomineerden voor de verkiezing van officieel Alkmaars export-product sluit het Ministerie van Alkmaarse Zaken aan bij de vrolijke viering van de Alkmaarse Gay Pride en de Shopping Night.

   

  Datum: 25-05-2019
 • Etappe 7

  Opening Karavaan door Ministerraad

   

  Datum: 30-05-2019
 • Etappe 8

  Opening Museum van Alkmaarse Zaken

   

  Datum: 02-06-2019
 • Etappe 9

  Inhuldiging 400e (on)officiële rijksmonument Alkmaar

   

  Datum: 05-06-2019
 • Etappe 10

  Officiële overhandiging oorkonde officieel export-product

   

  Datum: 07-06-2019