Etappes

In 10 etappes gaat het ministerie op onderzoek uit om te werken aan een buitengewoon Alkmaar. Het waakt over de stad en zorgt dat alles volgens Alkmaars karakter verloopt. Vanuit het Ministerie van Alkmaarse Zaken worden handelsmissies opgezet, Alkmaarse export-producten gepromoot, ongevraagd advies gegeven over Alkmaarse zaken en een Alkmaars volkslied ontwikkeld. Kom vooral kijken!

Artboard Created with Sketch.
 • Etappe 1

  De oprichting

  Karavaan richt tijdens Kunst tot de Nacht het Ministerie van Alkmaarse Zaken op. En een oprichting dat betekent feest! Proost met ons mee op deze eerste etappe en sluit aan in onze theatrale parade om en om het Canadaplein.

   

  Datum: 07-09-2018
  Locatie: Canadaplein Alkmaar
 • Etappe 2

  Het Victorieus Vehikel rijdt uit

  Het Ministerie van Alkmaarse Zaken rijdt voor het eerst uit met de propaganda-wagen, ook wel het Victorieus Vehikel genaamd, op zoek naar ministers.

   

   

  Datum: 23-02-2019
  Tijd: 13:00
  Locatie: Steeds in beweging
 • Etappe 3

  Openbare eedaflegging

  De theatrale eedaflegging en ceremoniële benoeming van de ministerraad van Alkmaarse zaken. Kom naar het bordes van het Alkmaarse stadhuis om de splinternieuwe ministerraad aan te moedigen, of juist uit te joelen. Ontdek welke inwoners het tot minister hebben geschopt en welke portefeuille zij gaan bekleden. Wees getuige van de officiële bordesfoto en bemoei je er vooral even mee!

   

   

   

  Datum: 23-03-2019
  Tijd: 13:00
  Locatie: Stadhuis
 • Etappe 4

  Voorproefavond 'Goesting'

  Op deze bijzondere avond krijg je een voorsmaakje van Karavaan 2019. Het Ministerie van Alkmaarse Zaken kan, mag en zal niet ontbreken. Aanwezig zijn? Kijk op karavaan.nl voor meer informatie over Goesting!

   

  Datum: 05-04-2019
  Tijd: 19:30
  Locatie: Voormalige drukkerij TMG Media Marconistraat 5
 • Etappe 5

  Ministerie van Alkmaarse Zaken op Alkmaar Pride

  Diversiteit en acceptatie van LGBTI zijn 200% Alkmaars. Het Ministerie van Alkmaarse Zaken mocht dan ook niet ontbreken op de Alkmaar Pride. Overdag met een boot in de grachtenparade en ’s avonds met de VV in de parade van Shopping Night.

  Foto: Emil de Jong

   

  Datum: 21-05-2019
  Tijd: 14:00 - 22:00
  Locatie: Grachtenparade + Parade Shopping Night
 • Etappe 6

  Opening Karavaan door Ministerraad

  Het Ministerie van Alkmaarse Zaken trapt Karavaan af. Allez, wij trappen het niet af – wij trappen het festival in gang. Want daar zijn we goed in. Onze kuiten zijn al helemaal opgewarmd van onze tochten met de VV.

  Foto: Marco Schilpp

   

  Datum: 30-05-2019
  Tijd: 17:30 - 18:00
  Locatie: Festivalhart Karavaan, Victoriepark
 • Etappe 7

  Opening Museum van Alkmaarse Zaken

  Plechtige opening van het Museum van Alkmaarse Zaken door het ministerie. Kom je vergapen aan al wat 200% Alkmaars is en stem voor de verkiezing van het 400e Rijksmonument en officieel Alkmaars export-product. Wat mag niet ontbreken aan de collectie? Voeg gerust jouw meest Alkmaarse Zaken toe aan het museum.

   

   

  Datum: 31-05-2019
  Tijd: 20:00 - 20:30
  Locatie: Festivalhart Karavaan, Victoriepark
 • Etappe 8

  Bekendmaking 400e (on)officiële Rijksmonument

  Alkmaar heeft gesproken! 150 stemmen hebben de PPV en PPVV geteld, het Karavaan publiek heeft beslist. Het 400e (on)officiële Alkmaarse Rijksmonument is niet geworden het bankje van de eerste kus, de Parkhof-gedachte of de kauwgomsteeg… maar het 400e Rijksmonument is: het Alkmaarse Kabouterdeurtje. Van harte gefeliciteerd en bedankt voor uw stem!

   

   

  Datum: 06-06-2019
  Tijd: 19:00 - 19:30
  Locatie: Festivalhart Karavaan, Victoriepark
 • Etappe 9

  Opname officiële videoclip Alkmaars volkslied

  Het Ministerie van Alkmaarse Zaken maakt een officiële videoclip ter begeleiding van het Alkmaars Volkslied zoals gecomponeerd door het Ministerie van Alkmaarse Zaken. Altijd al een MTV-ster willen zijn? Doe dan mee!

   

   

  Datum: 08-06-2019
  Tijd: 14:00 - 21:00
  Locatie: Festivalhart Karavaan, Victoriepark
 • Etappe 10

  Bekendmaking Alkmaars export-product + start handelsmissie

  Welke genomineerde wint de verkiezingen en wordt gekroond tot officieel Alkmaars export-product? Ontdek het tijdens deze laatste dag van Karavaan. De PPV en PPVV vertrekken aansluitend op internationale handelsmissie met het export-product. Wuif jij ze mee uit?

  Foto: Emil de Jong

   

  Datum: 10-06-2019
  Tijd: 21:00 - 21:30
  Locatie: Festivalhart Karavaan, Victoriepark